Thursday, August 10, 2017

Selamat Tinggal

So lepas ni xde siapa la kan yang rajin baca blog aku senyap-senyap.  Maaf la sebab aku pun lama xupdate sampai kau pun tak tau update pasal aku.

Dan aku pun xpernah nak ambil tahu update pasal kau.

Sampai la semalam yang aku baru tahu yang kau dah pergi dari dunia buat selama-selamanya. Kematian kau sangat mengejutkan.

Masin ke mulut aku bila aku cakap kau selayaknya untuk bidadari setahun yang lepas.

Dia dah tunggu kau kat sana. Al-Fatihah buat kau.

Friday, February 10, 2017

The Return

Hai kawan. Cuma nak pesan. Bila kau berasa dalam keadaan selesa dan secure. Jangan sambil lewa. Sebab keadaan boleh berubah bila-bila masa.

4 tahun aku study manusia. 4 tahun. And I know single of character very well. People can't predict me but I predict people very well. So don't lie to me..I still can smile but you will never know my thoughts.

Berbolak balik.

Tengoklah kalau rajin esok aku singgah UIA. Memang dah plan siap amik cuti esok.

Sunday, January 1, 2017

The Struggle of Life

Life is so struggle nowadays. Bukan nak kutuk ke apa. Ini reality.

Semalam aku berjalan menggunakan Grab Car. Cerita dari seorang pemandu Grab Car yang per month salary 5k..dengan nak sara wife beserta 4 orang anak..

I have to do part time Grab. If not tak cukup.- Mr. C

Aku rasa untuk next generation nak survive....Entahlah...Susah..

Plus, lambakan graduan. Yang ada diploma..with that diploma susah nak compete dengan muda-mudi yang ada degree. Sedangkan yang punya degree pun struggle untuk mendapatkan peluang pekerjaan.

Ekonomi. Oh ekonomi negaraku.

JEJAK LU ORANG